Nadační večer 2019

/thumbs/640×640/oznameni/2021/05/i5a1069.jpg

Slavnostní vyhlášení grantového ročníku 2019 v rezidenci amerického velvyslance v Praze

Jeho Excelence, Stephen B. King, se ujala laskavé role hostitele nadačního večera již potřetí. Společně s více než stovkou hostů jsme se sešli ve velvyslancově rezidenci 20. listopadu. Podpoření žadatelé převzali granty z rukou předsedkyně správní rady nadace paní Dáši Havlové Ilkovičové a pana Stephena B. Kinga.

Letos poprvé byla udělena také mimořádná podpora z Fondu Zuzany & Roberta Mistríkových, a to rovnou pěti projektům. Díky štědré podpoře manželů Mistríkových získala nadace mimořádné finanční prostředky na obnovu opomíjených památek (pozn.: o Fondu více v samostatném příspěvku).

Jan Pech, aktivní hudebník, který vyniká v interpretacích skladeb psaných pro sólové violoncello, připravil hudební repertoár, a to velmi citlivě volený do prostor Petschkovy vily. Program zahájilo Rondo g moll op. 94 Antonína Dvořáka v provedení Jana Pecha a klavíristky Jany Vychodilové. Sonáta pro violoncello sólo op. 25, č. 3 Paula Hindemitha nás přenesla do druhé části večera, sólově zahrál skvělý Jan Pech. Program zakončila Variace na Rossiniho téma Bohuslava Martinů v provedení Jana Pecha společně s Janou Vychodilovou.Moderátor Jiří Vejvoda byl s námi již poosmé a opět šarmantní. Večer byl výjimečný atmosférou, v níž probíhal. Nadace podpořila obnovu 32 památek částkou převyšující 1 milion korun.

foto © Leona Kalvodová

Conseq Investment Management, Zuzana a Robert Mistríkovi, LUCERNA – BARRANDOV, spol. s r.o., Velvyslanectví USA v Praze, První dobrá s r.o., Eva Adámková, Hana Cestrová , Hana Belátková, Leona Kalvodová, Liduška Rejmanová, Alexandr Hudeček, Jan Charvát, Jiří Vejvoda