Podporujeme obnovu kulturního dědictví v České republice se zvláštním důrazem na opomíjené památky.

Vyhlašujeme grantový ročník 2021

Správní rada Nadace vyhlašuje grantové řízení pro rok 2021 v obou programech – Památky a zdraví a Opomíjené památky. Výzva k podávání žádostí, vč. pravidel, podmínek a aktuálních formulářů je veřejně dostupná na nadačním webu v sekci Grantové programy. Žádosti bude možné podávat do 12. červenc…

Informace o grantovém ročníku 2021

Dagmara Havlová o Nadaci OF

Podpis v krajině

Za 30 let působení Nadace OF jsme podpořili mnoho projektů po celé České republice.

Ukázkové projekty

Projekty nejsou jen tečky na mapě. Podívejte se na náhodně vybrané modelové projekty z naší databáze projektů.

Podpořili jsme

Spolek Dobromysl

Spolek Dobromysl vybudovaly dvě aktivní dámy Daniela Kederová a Monika Mydlářová v barokním statku v Srbči téměř z ničeho. V komunisty zdevastovaném objektu vznikl stacionář pro 13 mentálně nebo chronicky duševně nemocných lidí i přes to, že mu v počátku nevěnovaly téměř žádnou pozornost krajské ani obecní instituce. Třešničkou na dortu je malebná kavárnička přímo v prostorách statku, ve které mohou klienti pracovat a místní usedlíci se u dobrého pití a jídla odreagovat. Nadace OF přispěla v několika fázích na opravu střechy, kterou pod dozorem památkářů postupně, kousek po kousku, rekonstruují tak, aby se zachovaly z původního krovu zdravé části a měnily pouze ty již nepoužitelné.

Podpořili jsme

Farnost CČE v Poděbradech

Farnost v Poděbradech sídlí ve objektu funkcionalistické vily z 30. let od architekta Bohumíra Kozáka. V rozlehlé zahradě se kromě zmíněné fary a modlitebny nachází i Altán Gloriet, který tam v roce 1820 nechal postavit sládek Ulrich pro potěchu své ženy Veroniky. V jeho závětří se pořádají společná setkání místní komunity a slaví nejrůznější svátky. Altán byl téměř celý zrekonstruován za finanční podpory Nadace OF.

Liduška Rejmanová, Zuzana & Robert Mistríkovi, Hana Belátková, Eva Adámková, Velvyslanectví USA v Praze, První dobrá s r.o.