Projekt DMS - závěrečné hodnocení

Žadatel o grant: Nadace OF

Kraj:

Projekt „DMS – dárcovská SMS“ vznikl jako unikátní projekt Fóra dárců a Asociací provozovatelů mobilních sítí v ČR. Projekt umožňuje jednoduchým způsobem podpořit jednotlivé neziskové organizace a jejich projekty menší finanční částkou. Nadace OF byla ve výběrovém řízení zařazena do projektu DMS od 1. července 2004, a to se svým projektem „Obnova a restaurování sochařské výzdoby fasády budovy Národního divadla v Praze“. Každý uživatel mobilní sítě měl tak možnost na podporu projektu zaslat heslo „DMS SOCHYND“. Tím přispěl na restaurování sochařské výzdoby částkou 27 Kč. Projekt DMS byl ukončen dne 14. 7. 2007. Získané finanční prostředky byly použity na restaurování sousoší Zpěvohra a soch Hudba a Tanec od Antonína Wágnera, které jsou umístěny na postranním rizalitu budovy Národního divadla v Praze směrem k Vltavě. Restaurátorské práce na těchto částech sochařské výzdoby byly zahájeny v červnu 2005 a ukončeny na sklonku roku 2006. O restaurování je v kanceláři nadace uložena podrobná dokumentace, včetně fotografií. Na výše uvedené opravy byla vynaložena celková částka 368 tisíc Kč. Ze sbírky DMS bylo uhrazeno celkem 229 689,- Kč, zbývající finanční prostředky byly dodány z jiných zdrojů (sponzoři). Hrubý výtěžek sbírky DMS celkem: 234.677,08 Kč Náklady 2,13%: 4.988,79 Kč Použití čistého výtěžku sbírky: 229.689,00 Kč Zůstatek k dalšímu použití: 0,- Kč